sommarbloggennorsjo.blogg.se

Bakning x2

Sista jobbardagen! Idag passade vi på att baka (igen) idag blev det något mer komplicerat; nämligen fudge med nutella och marshmallows. Sen gjorde vi kolakakor och en specialare som Amanda fixade. Fudgen blev totalt misslyckad eftersom vi råkade bränna sockret så allt smakade nämligen bränt.. Annars tror vi att de skulle ha blivit supergoda. Men men bättre lycka nästa gång! Tyvärr glömde vi fudgereceptet hemma men tycker ni att det låter gott så går det annars att googla lite!

Men här har ni receptet på kolakakorna:
100 gram margarin/smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop margarin och strösocker så det blir en porös deg. Tillsätt vaniljsocker, sirap och mjölet blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en fin deg. Rulla ut på en plåt med bakplåtspapper i 3 långa längder. Platta sedan till med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Skär sedan längderna i bitar medans de är varma. Klart!
 
 
 
 
 
 

Klara kolakakor! (Amandas specialare till vänster.. döm inte hunden efter håren)
 
Här blandar vi i marshmallowsen i fudgesmeten. Smarrigt smarrigt!
 
Klara fudge som såg så goda ut men var stenhårda och smakade bränt. Vi blev väldigt besvikna
 
 
Snart så blir det fika med de andra feriebloggarna. Sofie bjuder, så hoppas hon bjussar på något gott! Vi tackar så mycket för denna tid på jobbet och är glada att ni alla har läst.
 
 Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram
 
Instagram: norsjokommun
 
Tack för oss / Jenny, Linn, Amanda

Bokläsande!

Hej. Idag spenderade vi tiden på biblioteket genom att läsa varsin bok. Vi letade efter böcker att läsa ett bra tag, men till slut hittade vi något som föll oss i smaken. I och med att vi inte hade så lång tid på oss kunde vi heller inte läsa särskilt långa böcker, vilket gjorde utbudet lite mindre. Nu hade vi tänkt recensera dem, så vi hoppas att ni kanske finner intresse i någon utav böckerna.

Linn läste "gangsterbröder" skriven av Nigel Hinton. Det är en historia om kärlek, våld och svartsjuka. Boken handlar om tre killar som lärde känna varandra i 5e klass, Perry, Toddie och Marco. Det är framför allt Toddie och Marco som är kompisar, Perry tolererar dem mest bara, och låter honom hänga med dom. Perry är rätt svartsjuk på relationen som Toddie och Marco har. När de först träffades i skolan var Toddie, redan då, den tuffaste och starkaste killen i klassen, den som alla var rädda för, och inte ville bråka med. Marco var plugghästen, som dessutom var föräldrlös och ofta fick styk utav dem andra, fram tills att Toddie stoppade dem. Det var även då Toddie och Marco blev vänner. Perry, han var inget speciellt. När de blev äldre, i tonåren började Toddie sälja drogor, som Perry började hjälpa honom med när han fick reda på det, men Marco hölls utanför och dem lät bli att berätta det för honom, trots att Toddie och Marco stod varandra närmare än Toddie och Perry. Senare i boken kommer även en tjej in i bilden, och dramat börjar.
Jag tyckte boken var helt okej. Ångrar inte att jag läst den då den var rätt intressant, och den var bra som tidsfördriv, men fastnade inte riktigt för den. Kan inte säga att den var dålig i alla fall. Den var väldigt lättläst och gick snabbt att läsa.

 
Jenny läste boken som heter "Hej och tack för ingenting" som är skriven utav Mårten Gahrtons.
Denna bok handlar för det mesta om en oväntadvänskap. Berättelsen handlar om en tjej som heter Elsa och är 16 år gammal som i början tänkte hoppa av en klippa, men blev stoppad av en liten kille som heter Sigge. Elsa har ett mörkmåln inom sig som fick henne att vilja hoppa, hon har kännts sig som en värdelös människa alldeles för länge så hon tyckte de va nog. Men sen kom Sigge, som kommer vända hela hennes liv åt ett helt annat håll. Denna klassar jag som en liten äventyrsbok.
Jag tycker boken var mer en okey, visst jag är inte så svår flörtad när de gäller böcker så de kanske är bara jag som tycker den är bra. Men jag tycker den är värd att läsa, den är väldigt lättläst och ganska så få sidor, lite över 130 sidor.
 

Amanda läste en bok med titeln "Hoppas" skriven av författaren Åsa Anderberg Strollo. Boken handlar om en tjej som heter Jonna. Hon bor med hennes mormor då hennes mamma inte kan ta hand om henne. När julen kommer så hade dock Jonna och hennes mamma planerat att spendera den tillsammans. Nu när de inte umgås särskilt ofta. Men planerna går i krasch och hennes mamma sviker henne ännu en gång. Jonnas mamma åker till Mallorca istället med sin nya pojkvän. Jonna känner sig då både sviken och ledsen medans hennes mormor inte verkar bryr sig. Så en dag några dagar före jul så rymmer Jonna till Stockholm med planerna att skaffa sig jobb, lägenhet och ja.. ett nytt liv helt enkelt. Men det var inte så lätt som hon trodde. Affär efter affär säger nej till henne både för hennes ålder (16 år) och för att de har nog med anställda överallt. Så pank och frusen på stockholms gator så försöker hon överleva. Men allt förändras då hon träffar Alex. Tuffa Alex. Som ser exakt ut som en riktig stockholmare. Men hon har det inte heller så lätt. Och tillsammans hjälper de varandra i all drama som de går igenom.
Jag tycker boken var helt okej. Den var lite halft långtråkig ibland och huvudpersonen känns inte så övertalande. Under ungefär halva boken så förstod jag inte varför hon inte bara åkte hem eftersom allt var så komplicerat. Men jag skulle ändå rekommendera den då man får läsa lite om Stockholms baksidor!
 
 
 
 Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram
 
Instagram: norsjokommun
 
Vi höres/ Jenny, Linn, Amanda

Fyndat på knuten

Hejsan! Idag cyklade vi till knut'n för att kolla efter fynd. Vi alla gillar secondhand butiker för man kan hitta många fina saker för mycket billigt pris så vi var ganska så taggade. Det som också är bra med secondhand är att det är mycket miljövänligare och man kan hitta mycket unikt.
Knut'n är indelat i tre kategorier: Möbelhuset, Kläd Knut'n och en övrig med lite olika krims krams. Knut'n är dock inte bara en secondhand butik. Det är en verksamhet som vill främja människors både psykiska och fysiska hälsa - som det står på deras hemsida. Det tycker vi är hur bra som helst!
Vi spenderade den mesta av tiden på kläd knut'n där vi sökte igenom alla plagg för att hitta de små guldkornen. Här fyndades tre plagg. Linn köpte en tröja och Amanda köpte en hoodie och en jeansjacka. Sedan bar det av till bok/leksaksavdelningen där vi skådade böcker och läste lite tidningar. Tyvärr hittade vi ingenting intressant där. På avdelningen med massor av porslin osv. hittade vi dock flera flera flera grejer. Men vi gick ut tomhänta för vi blev lite halvsnåla. Vi ville egentligen köpa halva stället men vem har tillräckligt med pengar för det?
 
 

Linn gräver efter guld
 
 
 
 
 
 
 Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram
 
Instagram: norsjokommun
 
Vi höres/ Jenny, Linn, Amanda

10 saker att göra när de regnar

Hallo, idag så har det regnat en del. Vi hade planerat att fara till knuten som är en secondhand butik om ni inte visste, men de tror vi kommer passa bättre imorgon om vi har tur. Så vi fick ändra planer. Vi började tänka på vad vi kunde göra nu under den här regniga dagen och då kom vi på att ett inlägg om tips om vad man kan hitta på under en regnig dag som denna skulle passa.
Här har ni dom.
 
1. Drick något varmt och gott exempelvis te om ni är som oss att ni inte gillar kaffe. Sen för att lyxa till de så drick gärna varmchoklad med grädde, de skulle vi helst föredra.
 
 
2. Se en intressant film ihopkurad i soffan eller sängen. Filmer kan ni lätt streama alltså se online på internet, annars kan ni lätt om ni bor här i Norsjö hyra en film eller varför inte för en mer extrem känsla se på Bio.
 

3. Gå på cafe, resan dit kan va blöt men det blir som en mysigare känsla i cafeet om det regnar litegrann. Så ta ihop ett gäng med folk, ta på er regnjackan och kuta till cafeet.
Vi bestämde spontan idag att vi skulle äta vår lunch på Norsjö söta cafee, vi ångrar oss inte ett dugg.
 
 
 

4. Baka i massor. Du kan hitta mycket inspiration i bakböcker och på internet. Bjud sen några vänner och ha sedan ett knytkalas.
 
5. Ta tag i din omgivning och städa huset, bättre då än att städa då solen tittar fram. Låter inte så kul, om du inte förståss gillar att städa. Ett tips om du verkligen inte gillar att städa, sätt på musik i öronen sedan kommer du att dansar bort dammet. Bor du inte själv kan du överraska dom du bor med, med ett fresht nystädat hem.
 
6. Återuppliva gamla minnen med att ta fram ett fotoalbum. En dag då de regnar kan de va roligt att kolla igenom.
 
7. Bada i regnet. Istället att gömma sig från regnet varför inte gå ut och har kul med det. Hoppa i pölarna, bada i sjön, släpp loss helt enkelt. Men, kom ihåg att hålla dig varm efteråt. Vi vill inte riskera nån förskylning här nej.
 
8. Läs en bra bok, då de regnar är ett väldigt bra tillfälle att läsa. Stämningen blir extra mysig då. Har du ingen bok hemma som verkar intressant så är de bara att skynda sig till biblioteket och låna. Där har det allt. De gjorde då vi.
 
 
9. Nörda spel, datorn/teven eller vanliga sällskapspel ex kortspel. Samtidigt som ni spela kan käka någonting gott också. De gillar vi.
 
10. Här är våran favorit, sov. Sov tills lunch, sen äter du, sov, sen äter du igen.
 
Hoppas tipsen hjälpte er.
 
Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram
 
Instagram: norsjokommun
 
Vi höres/ Jenny, Linn, Amanda
 
 
 
 
 
 

Fågelskådning

Hejsan, idag har vi bestigit fågeltornet i Vajsjön. Vi tog oss dit med cyklar, det är lätt att ta sig dit med fordon så om ni inte orka gå kan ni lika gärna cykla. De är ungefär 1 km utanför samhället så de är inte alls så ansträngande. Iallafall, utsikten på tornet är hur fin som helst. Vi såg fåglar lite här och där ute på sjön exempelvis svanar och så hörde vi tranor, sen så var de ju massa andra sjöfåglar men eftersom vi inte tog med några kikare kunde vi inte se särskilt mycket. Så de blev lagomt mycket fågeltittande.
En sak vi ångrar direkt när vi kom dit var att vi inte tog med oss något fika. Vad tänkte vi egentligen, man kan ju inte vara i ett fågeltorn i 2-3 timmar utan något att stoppa i magen, så vi satt och dagdrömde om mariekex.
Efter att ha varit uppe i tornet och umgåtts en stund så bestämde vi att vi skulle bege oss till molwingsbacken, man går ju typ förbi när man ska tillbaka så varför inte stanna där en stund.
Då vi var där satte vi igång en eld, utan att leka med den såklart för de kan vara mycket farligt.
Så där var vi en liten stund och tog de riktigt lugnt, bara njöt. Sen innan vi for släkte vi förståss elden, de är väldigt viktigt om ni inte exempelvis vill vara orsaken till en skogsbrand, vilket kan vara ganska lätt hänt om de är torrt ute. Så de var vi mycket noga med.

 
 

 


 
 

Jadu..
 
Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram
 
Instagram: norsjokommun
 
Vi höres/ Jenny, Linn, Amanda
 
 
 
 
 

Sommarspel

Hej! Idag blev det bara två av oss eftersom Jenny tyvärr var sjuk. Hur som helst så stod kubb, boule och kula på schemat. Det blev absolut inte lika roligt som det skulle ha blivit ifall Jenny skulle ha varit med. Vi hade köpt Ben & Jerry's och en chokladkaka till idag. Det hade vi tänkt att vinnaren skulle få, men eftersom vi bara var två blev det inte alls lika roligt att tävla om det, så vi valde att bara dela på det istället.

Vi började med att spela lite boule, som går till såhär:
Först och främst behöver man ett boulespel som kan köpas i diverse affärer. Ett boulespel består av sex stålklot och en liten träkula. Kloten har oftast olika mönster så att man ska kunna skilja på dem. Sedan kan man även tänka på underlaget där man ska spela. Wikipedia rekomenderar grusunderlag, men vi tycker att en gräsmatta fungerar lika bra. Det blir både roligare och svårare ifall det är lite backigt där man spelar. Spelet går ut på att man i lag, eller själv, ska komma så nära träkulan som möjligt med stålkloten. Man börjar med att någon kastar ut den lilla träkulan. Därefter börjar själva spelet och man väljer en plats där alla ska kasta ifrån, och som sagt, den som kommer närmast träkulan vinner. Vi vet inte reglerna exakt så ifall ni vill ha mer info om regler så kan ni kolla denna sidan: http://www.boulebar.se/boule-p%C3%A5-1-minut

Här har vi ett exempel på de olika mönstrerna på kloten
 
Amanda som hade spelet, har tyvärr tappat bort den lilla träkulan, så hon använde en gummikula istället som verkligen har rätt färg för att spelas med i gräs. (Man såg den knappt).


Sedan var det dags för kubb, som är ett väldigt populärt spel under midsommar, eller under sommaren överhuvudtaget. Man ställer upp en plan med fem kubbar på vardera sida. Planen kan du själv välja hur stor du vill ha den. De flesta brukar välja omkring 4x8m. Sedan ställs kungen i mitten utav spelplanen. Därefter delar man upp sig på var sin sida, och spelet börjar. Man har 6 kastpinnar som man ska försöka pricka kubbarna på motståndarens sida med. Spelet går ut på att få ner alla kubbarna på motståndarens sida först. Kastar man ner kungen innan alla kubbarna är nere har man förlorat. Men prickar man kungen efter att man fått ner alla kubbarna på motståndarens sida så har man vunnit. För mer ingående regler kan ni kolla in denna sidan: http://kubbspel.se/


Vi hade även en liten åskådare under spelets gång som inte rörde sig ur fläcken.
 

Sedan tog vi en liten glasspaus.


Under glasspausen fick vi oss också lite sällskap.

Sen spelade vi ett nostalgiskt spel som vi alltid spelade som små. Som de flesta nog spelat på lågstadiet, nämligen kula. De flesta vet nog även vad det går ut på, om inte känner ni nog någon som vet.

Linn funderade länge på vilken kula hon skulle välja.

Dessa kulorna valde vi tillslut att spela med.

Ha nu en trevlig helg allihopa!
Gilla och följ oss på ínstagram och facebook.

Instagram: Norsjokommun
Facebook: www.facebook.se/mittnorsjo

Vi höres! / Linn & Amanda

Små Picassos

Goddagens, idag kände vi för att göra något stillsamt så vi tänkte rita litegrann eftersom alla vi tre är så himla bra på att det. Idag var det en perfekt dag att vara ute för att det blåste, så de var inte för varmt så man klarar att sitta ute länge. Vi satte oss utanför Kommunhuset vid fontänen, de var hur mysigt som helst.
Först ritade vi fritt, alltså lite hur vi ville sen kom vi på den genialiska idéen att varför inte tävla, vi som tävlar hela tiden.
Vi säger att tävlingen heter "vem ritar bäst" så här gick det till.
Först rita fyra rutor på ett papper, så att de ryms fyra vackra teckningar. Sedan gör ni små "poängrutor" där dina rivaler ska betygsätta dina verk. De kommer vara 4 omgångar med olika teman som ni själva bestämmer, ex djur, dryck, Paris, växter, tonårspojkar, eller något helt otroligt. Ju roligare teman desto roligare blir det att rita.
Varje omgång kommer pågå en viss tid som ni själva bestämmer, när tiden är ute ska man släppa pennorna (vi valde 1 min) När alla omgångar är klara, ska ni skicka runt teckingarna till vänster tills alla har bedömt allas teckningar, vi valde skalan 1-5. Man få bedömma hur man vill, ex om bilden var rolig, kreativ etc. Man ska va ärlig, ge absolut inte dom andra dåliga poäng för att du själv vill vinna. När ni har fått tillbaks era egna teckningar räknar ni ihop poängen och den som sedan har mest vinner alltihop.
 
Här är våra tävlingsbidrag. Den här gången kammade Amanda hem vinsten.
 
 
 
 
 
 
Vi ritade av varandra utan att kolla bara så ni vet, så här vackret blev det.
 
Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram
 
Instagram: norsjokommun
 
Vi höres/ Jenny, Linn, Amanda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En dag på stranden

 
Hej hej! Idag så cyklade vi bort till Norsjös strand. Eftersom det är så himla varmt så tyckte vi att det passade med lite strandhäng. Det var öde på stranden, kanske för att vi kom dit kring halv nio.. Det är väl inte så populärt att fara till stranden den tiden på dygnet. Men efter klockan tio någon gång så började det komma folk!
Där borta på stranden så spelade vi badminton. Det blev ingen turnering (mest för att det var för varmt att röra på sig) men lite spel blev det ändå! Vi hade parkerat filtarna i skuggan så allt för gassande blev det inte under våra vilopauser. Under en av vilopauser så började Linn och Jenny att börja utföra yoga. Det kanske inte blev så jättelyckat..
 
Här får ni lite strandtips!

Bra att ha med sig på stranden
* Solskyddsfaktor
* Något att sitta på
* Vatten
* Handduk
* Badkläder
* Extra byte av kläder
* Solglasögon
* Frukt eller något gott att mumsa på
* Ett glatt humör och härligt folk!

Vad man kan göra på stranden
* Bada (såklart)
* Läsa en bok/tidning
* Utföra någon sport (man får också snyggare bränna då)
* Lösa sudoko/korsord
* Fota
* Picknick
* Bygga sandslott
* Gräva ner någon i sanden (kom ihåg att inte lämna kvar din vän sen)
* Ta med en plastbåt och ro runt i sjön/havet
 
 
 
 
 
 
Glöm inte att följa oss på Instagram och gilla oss på Facebook
 
Instagram: norsjokommun
 
Vi höres/ Amanda, Linn och Jenny

Utflykt och glass i stora lass!

Hej! Nu på eftermiddagen så har vi besökt hembydsområdet och där gick vi på de olika utställningarna. Vi troddde inte att det skulle va så intressant som det verkligen var och även om man har varit där väldigt många gånger så lärde vi oss ändå nya grejer. Vi alla tre älskar att titta på gamla och antika saker som är kopplat till någon historia. Det fanns det ju gott om där! Det är som en speciell känsla att vara där. Det känns nästan som man reser bak i tiden. Kanske inte så konstigt då vissa byggnader är från mitten av 1800-talet. 
 
 
Det var den här utställningen vi såg mest framemot, men tack vare ett åskoväder var den stängd pågrund av elproblem. Det var ju typiskt. 
 
Här en ett gammalt bevarat björnide. Skulle ni våga krypa in där?
 
 
 
 
Amanda och Linn kollar på gamla priser som blandannat Ernst Alm har vunnit, Norsjöbon som vann första Vasaloppet. 
 
Detta är Fannygården. Personen som ägde och bodde där hette Fanny Grahn. Huset är enda från 1871.
Det fanns flera utställningar där inne, blandannat en del av ägaren Fanny Grahn samt fotoutställningar.
 
 
 
Detta är bilder tagna för mycket längesen, de bilder som hänger där är personer som inte är indentifierade ennu.
 
 
De sov väldigt tajt förr i tiden, vi förstår verkligen inte hur det kunde sov där överhuvudtaget med så lite utrymme.
 
 
 
Igår hann vi va på Cilla's cafe 56. Det var ju så hett ute, så vi blev glassugna. Vi tyckte att det är en väldigt bra ide att köpa glass där. Vi köpte två glasskulor vardera, för 22 kronor (då ingick även sås och strössel). Det tycker vi var en bra deal! Där finns det massor av smaker att välja mellan.Det finns från söta till salta till sorbet.
 

Jenny tog brownie & blåbär, Amanda tog limesorbet & Hallon saltlakrits och Linn tog limesorbet & blåbär.



 
 Glöm inte att följa oss på Instagram och gilla oss på Facebook
 
Instagram: norsjokommun
 
Vi höres/ Amanda, Linn och Jenny

Beachen 2014

Hej, i helgen var det ju beachen och vi va där på fredagen. Jag Jenny spelade hela dagen, medans Linn och Amanda var där och hängde runt marknaden och tittade på beach. De va fullt med folk och mycket bra stämning. Vi hade verkligen tur med vädret tills kl var ungefär halv 4, det började verkligen ösregna. Amanda och Linn var som tur hemma då, medans jag fortfarande hade 2 matcher kvar. Så där frös jag, var blöt och full med blöt sand överallt. Då minsann var det inte kul. Men sammalagt var dagen bra endå. Matcherna gick lite sådär, ibland bra ibland dåligt, men det var extremt kul och det är ju huvudsaken. Längtar oerhört mycket att få spela nästa år, beach är en av de roligaste sporterna jag vet!
 
 
 
 
Sen var det ju marknad. Det var kring 10 olika stånd. Det var allt från Kött, kläder och godis. 
Sen också fanns det ett luftland, där barnen kan springa, hoppa och ha kul.
Där fanns det också sockervadd att köpa. 
 
 
Dom som anordna beachen alltså Norsjö volley, sålde lotter som man kunde vinna fina priser som är sponsrade från olika företag i Norsjö. De sålda också tacos och hamburgare där personer som är medlem i Norsjö volley arbetade hårt på. Sen en sak som vi tyckte var så fint var att de sålde armband som pengarna skulle skänkas bort till en förening mot cancer. #älskavolleyhatacancer
 
 
 
 
Både Amanda och Linn har varit sugna hur länge som helst på varmachips, så sen när dom fick tag på sina varma chips blev dom så lyckliga. Sen så vart dom lite godissugna så de köpte sig lite lakrits.
 
 
 
Beachen är verkligen en underbar helg, hoppas ni verkligen har haft det underbart. 
 
Glöm inte att följa oss på Instagram och gilla oss på Facebook
 
Instagram: norsjokommun
 
Vi höres/ Amanda, Linn och Jenny

Beach-dag

Hej! Idag blir det inget inlägg för vi ska vara på beachen hela dagen. Så håll ut till måndag! 

Glöm inte att följa oss på Instagram och gilla oss på Facebook
 
Instagram: norsjokommun
 
Vi höres/ Amanda, Linn och Jenny

Norsjö tournament i tennis

Hejsan! Idag stod tennis på schemat så vi cyklade till tennisplanen. Det var blött och regnade litegrann men vi körde på ändå. Det är nästan skönare då det är lite svalt ute för då svettas man inte ihjäl. Många skratt blev det på grund av våra tennis-skills; det blev mer springades efter bollar än slag.
Linn vann inte den här gången, vilken skräll. Den här gången var det Jennys tur! Efter ett tag så var vi tvungna att avbryta för det började regna alldeles för mycket. Så vi sökte skydd. Men det gjorde ändå ingenting för det var härligt att pusta ut. Sen när det lugnade ner sig så cyklade vi tillbaka till kommunhuset och planerade inför nästa vecka. Spännande spännande.
 
 
 
 
 
 
Sen vill vi också säga att sanden till beachen är på plats, så om ni vill kan ni testa den innan själva beachen börjar, som är imorgon. Tagga jätte mycket!
 

 
Glöm inte att följa oss på Instagram och gilla oss på Facebook
 
Instagram: norsjokommun
 
Vi höres/ Amanda, Linn och Jenny
 

Picknick och sällskapspel

 Hej, idag har de varit en kylig dag, men vi for ut och trotsade vädret och hade en liten picknick ute endå. Vi hade tänkt att ha våran picknick på stranden, men det dåliga vädret förstörde våran plan så vi bestämde oss att bakom kommunhuset skulle funka bättre, desutom var det väldigt fint därbak och om de börja regna kunde vi snabbt ta oss in.
Det var mysigt så länge de varade, vilket inte varade så länge. Vi tänkte spela sällskapspel ute, men det gick ju sådär för att vädret var för kallt, så vi gick in på vårat kontor istället. Vi hade det lika trevligt endå.
Där satt vi länge och spela sällskapspel, Linn vann allting som vanligt, någongång är det Jenny och Amandas tur tycker vi. Men vi sörjer inte, det är ju bara ett spel.
 
 
Vi åt kladdkaka, meloner och persikor.
 
Vi orkade såklart inte all kladdkaka, så vi bjöd personalen på det som blev över.
 
Detta är en frågesport med både barn och vuxenfrågor. Vuxenfrågorna var alldeles för svåra för oss, de är väl för vi fortfarande är småbarn.
Frågorna har olika teman, de finns bland annat sport och fritid, naturvetenskap (djur och natur) underhållning osv.
Vi vet inte reglerna till spelet, för de är borttappade, så vi hittade på egna regler istället.
 
 
Kasta gris är väldigt simpelt, säkert många av er vet vad de är för spel.
Det går ut på att kasta två små grisar och beroende på hur dom landar får man olika mycket poäng, man kör egentligen försten till 100 poäng, men man får göra som man vill,
Exempel på bra sätt att lända är:
 
Dubbel grishals som ger 60 poäng ( När båda grisarna landar med knorrarna i vädret ) vilk
et är väldigt svårt att lyckas med
 
Dubbeltstående gris som ger 20 poäng ( När båda grisarna landar på alla fyra )
 
Sidfläsk som bara ger ynka 1 poäng ( båda grisarna landar på samma sida, antingen landar båda på höger sida eller på vänster, för att snabbt avgöra kan du kontrollera de svarta prickarna)
Poängen skiljer ganska mycket som ni ser, men de gör de roligare.
 
 
 
Glöm inte att följa oss på Instagram och gilla oss på Facebook
 
Instagram: norsjokommun
 
Vi höres/ Amanda, Linn och Jenny
 

Far och spela minigolf!

Hej, vi vill upplysa er om att nu har minigolfen bytt mattor på banorna, ser mycket fräsht ut.
Vi hade planerat att någon dag fara dit och spela, ni borde också passa på att fara dit nu när banorna är mycket finare.
 
Öppettiderna är från kl. 12.00-16.00
 
 
 

Kladdkakshäng

 
Hejsan allesammans, idag är de tisdag och då hade vi bestämt att vi skulle baka någonting gott, så vi körde på kladdkaka. En kladdkaka sitter ju alltid fint. Vi bestämde oss för att baka hos Amanda, dock var det väldigt nära att de inte gick, vi fick ett lite problem med ungen, men som tur var kunde Amandas mamma fixa det. Iallafall så här gick de till när vi bakade.
 
Här är receptet om någon var nyfiken.
 
100gr smör/margarin
2 ägg
3 msk kakao
2,5 dl stösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
 
Eventuellt smör och ströbröd för att smörja formen så att inte kladdkakan fastnar.
 
1. Börja med att sätta ungen på 175 grader
2. Smällt smöret i en kastrull
 
 
3. Ta fram en skål/bunke där du ska blanda dina ingridienser
4. Knäck äggen i skålen/bunken
 
 
5. Tillsätt sockret
 
 
6. Vispa ägg och socker tills det är pösigt
7. Tillsätt vaniljsocker
 
 
8. Tillsätt kakao
 
 
9. Tillsätt mjöl och vispa sedan ihop allting
 
 
10. Tillsätt det smälta smöret
 
 
11. Blanda sedan ihop allting
 
 

Mm smarrigt
 
12. Häll upp smeten i formen
 
 
13. Lägg nu allting i ungen i cirka 20 min, akta bara så du inte bränner dig
 
 

Detta blev det slutgiltliga resultatet!
Tyvärr fick våran alldeles för lite kladd, men den funkar endå, hoppas nån av er klarar det bättre.
Imorgon har vi planerat att äta den på en picknick, det får ni gärna läsa om imorgon.
 
Receptet hittade vi på recepten.se
 
Glöm inte att följa oss på Instagram och gilla oss på Facebook
 
Instagram: norsjokommun
 
Vi höres/ Amanda, Linn och Jenny